برفک واژن يکي از مشکلات شايع در بين خانمها است. علت ايجاد برفک واژن نوعي عفونت قارچي است که ميتواند باعث بروز حس ناراحتي در ناحيه واژن شود. گاهي دارو براي درمان برفک واژن به اندازه کافي کارآمد نيست، در اين مقاله ما راههاي درمان خانگي برفک واژن را به شما معرفي ميکنيم که بهتر به حل اين مشکل کمک ميکنند.
برفک واژن چيست
پنيري شدن واژن يا برفک واژن به خاطر رشد زياد از حد نوعي قارچ به نام کانديدا آلبيکانس در محيط واژن به وجود ميايد. اين رشد بيرويه موجب ايجاد خارش، التهاب، بوي واژن و ترشحات چسبنده ميشود. بيشتر خانمها در طول زندگيشان يکبار به عفونت قارچي مبتلا ميشوند.
اگر شما براي اولين بار است که به اين مشکل دچار شدهايد، بهتر است پيش از شروع درمان خانگي برفک واژن به يک پزشک ن مراجعه کنيد تا مطمئن شويد مشکل شما تنها عفونت قارچي است و مشکل بزرگتري شما را تهديد نميکند.
اگر عفونت قارچي واژن شما برگشتپذير است و عليرغم استفاده از پماد براي درمان برفک واژن مشکل همچنان باقي ميماند، ميتوانيد راههاي خانگي درمان برفک واژن که در زير آمدهاند را امتحان کنيد.
برخي از اين درمانهاي خانگي برفک واژن از موادي استفاده ميکند که شما آنها را در خانه داريد. ميزان تأثير درمان گياهي برفک واژن به شدت و وخامت آلودگي قارچي بستگي دارد.
ماست يوناني يک راه درمان خانگي برفک واژن
ماست به عنوان يک پروبيوتيک شناخته ميشود چون حاوي مقاديري باکتري زنده مثل لاکتوباسيلوس اسيدوفيلوس است. اين باکتريها براي ساختن محيطي سالم در واژن ضروري هستند و از رشد بيرويه قارچها در واژن جلوگيري ميکنند.
ماست ساده يوناني بهترين نوع ماست براي درمان خانگي پنيرک واژن است. اطمينان حاصل کنيد که ماستي که ميخريد حاوي شکر اضافه شده نيست چون شکر ميتواند به رشد مجدد قارچ کمک کند.
برفک واژن و راه درمان آن با بوريک اسيد
بوريک اسيد يک گناي قوي است که برخي اعتقاد دارند براي بهبود عفونت قارچي مؤثر است. مقادير زياد بوريک اسيد سمي است و ميتواند منجر به آسيب رساندن به کليهها، سيستم گردش خون يا حتي مرگ شود. براي اينکه از به وجود آمدن اين مشکلات جلوگيري کنيد، بوريک اسيد را روي سطوح آسيبديده پوست استفاده نکنيد يا آن را نبلعيد.
اگر شما باردار هستيد، تحت هيچ شرايطي نبايد از بوريک اسيد استفاده کنيد. پيش از استفاده از بوريک اسيد براي درمان برفک واژن، آن را با آب مخلوط نماييد و سپس به واژن بزنيد.
درمان برفک واژن در طب سنتي با پونه کوهي
يکي از راههاي مؤثر درمان سنتي برفک واژن، استفاده از روغن پونه کوهي يا پونه وحشي است. روغن پونه کوهي شامل تيمول و کارواکرول است که هردوي اين مواد خاصيت ضد قارچي دارند.
روغن پونه کوهي يک باريک کننده طبيعي عروق است، پس اگر به دلايل پزشکي از داروهاي باريک کننده عروق استفاده ميکنيد، اين روغن را مصرف نکنيد. همچنين اگر دچار مشکلات انعقاد خون هستيد يا به کمبود ويتامين کا مبتلا هستيد، از اين دارو استفاده نکنيد.
به خاطر داشته باشيد روغن پونه کوهي را نبايد ببلعيد، بلکه بايد به صورت موضعي استفاده کنيد. براي استفاده از اين روغن، حدود 5-3 قطره از آن را با روغن ديگري (مثل روغن زيتون يا روغن بادام شيرين) مخلوط کنيد. سپس آن را به پوست اطراف واژن ماليده و تا زماني که جذب شود ماساژ دهيد. اين روغن را مستقيماً روي واژن استفاده نکنيد.
مکملهاي پروبيوتيک براي درمان برفک واژن
استفاده از پروبيوتيک ها به شما کمک ميکند که تعادل بين تعداد باکتريها و قارچها در واژن برقرار شود. اگر شما از مکمل پروبيوتيکي استفاده کنيد که باکتري لاکتوباسيلوس اسيدوفيلوس داخل آن وجود داشته باشد، ميتوانيد برفک واژن را تا حد زيادي درمان نماييد. دارو پروبيوتيک براي برفک واژن بعد از حدود 10 روز تأثير خود را ميگذارد.
روغن نارگيل براي درمان برفک واژن
روغن نارگيل طبيعي و خالص فوايد بسيار زيادي دارد که از جمله آنها درمان عفونتهاي قارچي است. مطالعات نشان دادهاند که روغن نارگيل ضد قارچ کانديدا است که باعث ميشود درمان قطعي برفک واژن باشد. براي اينکه مطمئن باشيد روغن نارگيل اثرگذار است، نوع خالص و طبيعي آن را خريداري نماييد و مستقيماً به ناحيه مورد نظر بماليد.
روغن درخت چاي براي درمان خانگي برفک واژن
روغن درخت چاي يک روغن طبيعي است که از آن براي کشتن باکتريها، ويروسها و قارچها استفاده ميشود. اين روغن بسيار قوي است، بنابراين براي استفاده بايد با روغن ديگري (مثل روغن جوجوبا يا نارگيل) مخلوط شود. اين روغن را به صورت مداوم نبايد مصرف کنيد.
گاهي مواقع با استفاده از پماد نيز ميتوان عفونت قارچي را بهبود بخشيد. پماد هيدروکورتيزون براي خارش واژن مرسومترين روش درمان اين مشکل است.
سرکه سيب براي درمان خانگي برفک واژن
يک روش سنتي درمان برفک واژن ، حمام سرکه سيب است. براي اين منظور، نصف فنجان از سرکه سيب را داخل يک لگن آب گرم حل کنيد و داخل آن بنشينيد. خاصيت اسيدي سرکه سيب موجودات ريز مضر واژن را از بين ميبرد.
شستن واژن با حمام سرکه سيب متفاوت است. در روش شستن واژن با سرکه سيب، مقادير زيادي از آن بر روي واژن ريخته ميشود تا باکتريها (هم مفيد و هم مضر) از روي آن شسته شود. اين کار باعث ميشود باکتريهايي که به از بين بردن قارچها کمک ميکنند نيز از بين بروند و عفونت بدتر شود. پس تنها از روش حمام سرکه سيب استفاده کنيد.
سير براي درمان خانگي پنيرک واژن
به نظر ميرسد سير نيز ميتواند اثر ضد قارچي داشته باشد، اما اين مورد براي برفک واژن کاملاً ثابت نشده است. براي بهره بردن از خواص سير، بهتر است مقدار مصرف آن را در رژيم غذايي روزانه بالا ببريد. گذاشتن مستقيم حبههاي سير داخل واژن ميتواند باعث ايجاد سوزن و درد در واژن شود.
برفک واژن : سير براي درمان خانگي پنيرک واژن
استفاده از هيدروژن پر اکسيد براي درمان پنيرک واژن
هيدروژن پر اکسيد يک ماده گنا و ضد باکتري و قارچ است. براي استفاده از هيدروژن پر اکسيد، نصف ليوان از آن را با نصف ليوان آب مخلوط کرده و بر آلت تناسلي خود بماليد. از اين محلول بيشتر از 5 روز متوالي استفاده نکنيد.
ويتامين ث براي درمان خانگي برفک واژن
ويتامين ث به بهبود سيستم ايمني کمک ميکند. ويتامين ث يا همان آسکوربيک اسيد خاصيت ضد قارچي دارد و ميتواند به کشتن قارچها کمک کند. بنابراين دريافت مقادير بيشتري از ويتامين ث در روز ميتواند به بهبود پنيرک واژن کمک کند. محلول ويتامين ث را مستقيماً بر روي واژن استفاده نکنيد.
پيشگيري از برفک واژن
با استفاده از روشهاي زير ميتوانيد از به وجود آمدن عفونت قارچي در آينده جلوگيري نماييد:
- مصرف شکر و غذاهاي فرآوري شده را به حداقل برسانيد. قارچها از شکر براي تغذيه استفاده ميکنند.
- لباسزير گشاد و نخي بپوشيد.
- مدت زيادي را در لباسهاي خيس يا لباس شنا نگذرانيد. قارچ در محيطهاي گرم و مرطوب رشد ميکند.
- از آنتيبيوتيکها فقط در صورت نياز استفاده کنيد.
- استفاده از دئودرانت ها، اسپريها و لوسيون هاي واژن را تا حد ممکن کاهش دهيد چون باعث کم شدن تجمع باکتريهاي مفيد ميشوند.
نتيجه گيري
استفاده از ماست، مکملهاي پروبيوتيک، سير، روغن نارگيل، روغن پونه کوهي و سرکه سيب در درمان برفک واژن بسيار مؤثر هستند. ميزان وخامت برفک واژن در افراد مختلف متفاوت است و ممکن است برخي از اين روشها مناسب نباشند. اگر بعد از استفاده از هرکدام از اين روشها احساس ناراحتي کرديد، به پزشک مراجعه کنيد.
درباره این سایت